2022 m. liepos 15-24 d.

Tarptautinis vaikų ir jaunimo
chorų festivalis

Naujienos

Baigiamasis koncertas

2022 07 23

Baigiamasis festivalio koncertas įvyks jau šįvakar! Koncertas bus atliekamas dviem dalimis: pirmojoje girdėsime Basilio ir Maud, o antrojoje – Valerijos ir Christian dirbtuvių pasirodymus. Bilietų jau beveik nebelikę, bet galbūt dar spėsite pačiupti paskutinius – čia rasite pirmosios dalies bilietus, o čia – antrosios. Nenusiminkite, jei bilietų nebegavote – visą koncertą gyvai transliuosime mūsų Facebook paskyroje: https://www.facebook.com/europacantatjunior

 

Nuotraukos ir video

2022 07 17

Prasidėjus festivaliui Vilniuje linksminamės iš širdies! O besilinksmindami, žinoma, viską fiksuojame – filmuojame, fotografuojame, transliuojame 🙂 Visa tai galima rasti mūsų Facebook paskyroje: https://www.facebook.com/europacantatjunior

 

Paskelbtas festivalio tvarkaraštis

2022 06 27

Iki festivalio liko nepilnos trys savaitės! Nekantraujame susitikti, dainuoti, draugauti, mokytis ir pramogauti, o tam, kad būtų aiškiau, kaip atrodys mūsų dienos, sudėliojome festivalio tvarkaraštį – jį rasite skiltyje Programa ir papildomai (su gausia puokšte kitos informacijos) gausite elektroniniu paštu. Laukia įspūdžių pilnos dienos!

 

Užsiregistruokite į Study Tour!

2022 04 22

Jei esate vaikų choro vadovas ar vadovė, muzikos mokytojas ar mokytoja, ir Jūsų vasaroje trūksta ypatingo akcento, įsitraukite į kalendorių mūsų Study Tour! Liepos 15-24 dienomis turėsite neįkainojamą galimybę susitikti su kolegomis iš viso pasaulio ir dalyvauti festivalyje Europa Cantat Junior išties ypatingu būdu. Study Tour grupėje festivalį tyrinėsite iš profesinės pusės: pagal iš anksto sudarytą tvarkaraštį kartu kasdien lankysitės dirbtuvių repeticijose, dalinsitės savo darbo patirtimi, klausysitės specialiai Jums skirtų dirbtuvių dirigentų paskaitų, lankysitės koncertuose. Study Tour darbas vyks anglų kalba ir bus vedamas Marleen Annemans iš Belgijos ir Jan Schumacher iš Vokietijos. Registruokitės čia!

 

Dirbtuvės suformuotos!

2022 04 07

Mieli užsiregistravusių chorų vadovai, patikrinkite elektroninio pašto dėžutes! Jose Jūsų laukia oficialūs patvirtinimai, pranešantys, į kurias dirbtuves paskirti Jūsų vaikai. Organizatoriai labai džiaugiasi galėdami pranešti, kad, nepaisant visų iššūkių, turime net 530 dalyvių iš Australijos, Austrijos, Belgijos, Estijos, Italijos, Ispanijos, Latvijos, Lietuvos, Nyderlandų, Prancūzijos, Turkijos ir Vokietijos. Mūsų Study Tour registracija išlieka atvira, tad geografija dar gali plėstis. Festivalyje turėsime 5 dirbtuves: Elisendos Carrasco „Looking at the Stars”, Christiano Ronsfeld „Epic pop”, Valerijos Skapienės „Smart Singing”, Maud Hamon-Loisance „Sounds of Nature” ir Basilio Astulez „Oblivion”.

 

Registracija uždaryta

2022 03 30

Smagu pranešti, kad pasibaigus registracijai tarptautinis festivalio valdymo komitetas jau spėjo susirinkti į posėdį ir išskirstyti chorus į dirbtuves. Prireiks šiek tiek laiko, kol su visais susisieksime, bet visai netrukus savo pašto dėžutėse rasite laiškus, patvirtinančius Jūsų chorui skirtas dirbtuves. Na, o jei praleidote registracijos terminą, bet vis dar norėtumėte prisijungti prie festivalio, turite dvi galimybes. Parašykite mums adresu info@europacantatjunior.org, ir mes pažiūrėsime, ką dar galime pasiūlyti Jūsų chorui, arba registruokitės į Study Tour ir atvykite be choristų. Daugiau apie Study Tour sužinosite skiltyje Programa.

 

Registracija tęsiasi iki kovo 27 d.

2022 03 09

Dėkojame visiems, jau užsiregistravusiems į festivalį! Turime dalyvių iš Estijos, Lietuvos, Belgijos, Italijos, Vokietijos, Prancūzijos ir Ispanijos; daugumą šalių atstovauja po kelis chorus, tad liepą Vilniuje sulauksime tikrai gražios kompanijos. Vis dėlto, tebesitęsiant karui Ukrainoje, labai stipriai džiaugtis neišeina, o ir vasarą planuotis ne visiems chorams kol kas norisi. Norėdami suteikti galimybę suspėti nespėjusiems ir matydami, kad dirbtuvėse dar turime laisvų vietų, pratęsiame registraciją iki kovo 27 d. Kviečiame dalyvauti – vaikai Jums tikrai padėkos, kad turi ko laukti šiuo įtemptu laiku.

Registracija tęsis

2022 03 01

Europa Cantat Junior Vilnius 2022 tarptautinis organizacinis komitetas pasibaisėjęs Rusijos karo veiksmais Ukrainoje. Puikiai suprantame, kokį nerimą ir nežinią ši situacija kelia visiems – ir vaikams, ir tėvams, ir mokytojams, – ir įsivaizduojame, kad šiomis dienomis registracija į festivalį tikrai neprivalėjo būti Jūsų prioritetų sąraše. Dėkojame visiems, registraciją užpildžiusiems laiku, ir skubame su tarptautiniu komitetu dalinti vaikų į dirbtuves. O nespėjusiems arba dvejojusiems pranešame, kad registracija tęsis – kovo 9 d. bus paskelbta, kuriose dirbtuvėse dar turime vietų. Papildomų registracijų lauksime iki kovo 27 d. imtinai. Jei iki tol turėsite bet kokių klausimų, rašykite!

Registracija atidaryta!

2022 01 15

Nekantraujame pranešti, kad mūsų registracija jau atvira ir laukia Jūsų iki vasario 28 d. vakaro! Turite pakankamai laiko susiskaičiuoti, kiek choristų norėtų įsimintiną vasaros savaitę praleisti Vilniuje, išsirinkti Jūsų chorui labiausiai tinkamas dirbtuves ir apsispręsti, ką valgysite festivalio metu. Laukiame aktyvaus Lietuvos chorų dalyvavimo, nes mūsų šalies choristams siūlomos ypatingai palankios kainos. Patarimas: prieš registruodamiesi peržiūrėkite anketas, kad būtumėte pasiruošę visus registracijai reikalingus duomenis. Registracija vyksta anglų kalba – mūsų festivalį organizuoja tarptautinė komanda. Registracijos formas tiek į bendrąją programą, skirtą choristams ir juos lydintiems vadovams, tiek į Study Tour, skirtą be vaikų atvykstantiems dirigentams ir pedagogams, rasite mūsų Registracijos puslapyje.

Maitinimas ir apgyvendinimas

2021 12 21

Planuojantis atvykimą į mūsų festivalį, neabejotinai svarbu pagalvoti apie maistą ir nakvynę. Kad tai padaryti būtų paprasčiau, paruošėme Jums pasiūlymų: maitinimu paprašėme pasirūpinti didelę patirtį turinčius Skonio Slėnio specialistus, o apgyvendinimui gavome ypatingas kainas įvairiose Vilniaus apgyvendinimo įstaigose – nuo bendrabučių iki viešbučių. Kviečiame visus pasiūlymus peržiūrėti Kainų skiltyje; jei norėtumėte maitintis ir nakvynės ieškotis patys, galite drąsiai tą daryti, nėra būtina rinktis festivalio siūlomus variantus. 

Patvirtintos 2022 dirbtuvės

2021 09 01

Su džiaugsmu pranešame, kad jau yra patvirtintos 2022 m. festivalio dirbtuvių temos ir vedėjai! Smagu, kad visi profesionalai, turėję dalyvauti festivalyje 2020 m., sutiko į Vilnių atvykti naujosiomis datomis. Net neabejojame, kad per dvejus sudėtingus metus jie visi bus prikaupę dar daugiau įgūdžių ir žinių. Elisenda Carrasco ir Hirvo Surva ves 4 dienų A lygio dirbtuves, Elise Bradley ir Christian Ronsfeld – pilno festivalio trukmės A lygį, Maud Hamon-Loisance ir Valerija Skapienė dirbs su B lygio muzika, o Petra Grassi and Basilio Astulez tų, kurie bus pasiryžę muziką mokytis iš anksto, lauks C lygio dirbtuvėse. Po periodo, kuris buvo sunkus chorams visame pasaulyje, pradedame viltingo laukimo planavimo ir dienų braukymo laiką! Registracija atsidarys 2022 m. pradžioje.

ECJ Vilnius keliamas į 2022 m.

2020 07 14

Mieli vaikų chorai,
šiuo metu turėtume skaičiuoti dienas iki festivalio Europa Cantat Junior Vilnius ir ruoštis sostinėje priimti būrį svečių. Deja, Covid-19 pandemijai vis dar keliant daugybę iššūkių, festivalis yra nukeliamas į 2022 m. vasarą.

Nepaisant to, nenuilsdami dirbame kartu su partneriais visoje Europoje ir, laukdami geresnių laikų, tikimės kelių artimiausių metų bėgyje Jums pasiūlyti nemažai specialiai vaikų chorams organizuojamų renginių: 2021 m.: dirbtuvės vaikų ir jaunimo chorams EUROPA CANTAT festivalyje Liublijanoje, Slovėnijoje (liepos 16-25 d.), 2022 m.: EUROPA CANTAT Junior Vilniuje (liepos 15-24 d.), 2023 m.: EUROPA CANTAT Junior Gente, Belgijoje (liepos 5-13 d.)

Festivalis ĮVYKS!

2020 03 18

Pasaulyje ir Lietuvoje dėl COVID-19 pandemijos masiškai atšaukiami ar nukeliami artimiausius kelis mėnesius turėję įvykti renginiai. Natūralu, kad sunerimę buvo ir mūsų festivalio dalyviai. Kovo 17 d. surengėme neeilinį festivalio tarptautinio valdymo komiteto posėdį, ir nepaprastai džiaugiamės galėdami pranešti, kad, remiantis dabartine situacija, festivalis ĮVYKS! Iki renginio dar turime beveik 5 mėnesius ir tikimės, kad per vasarą situacija stabilizuosis ir galėsime kartu patirti nepakartojamų įspūdžių.

Žinoma, puikiai suvokiame, kad dauguma festivalyje dalyvausiančių chorų kurį laiką negalės normaliai repetuoti. Į tai tikrai atkreipsime dėmesį – festivalyje didesnį dėmesį skirsime mokymuisi čia ir dabar, o koncertus taikysime prie dalyvių ir galimybių.

Festivalio organizatoriai kartu su Lietuvos nacionaliniu kultūros centru, Vilniaus miesto savivaldybe, LR Sveikatos apsaugos ministerija ir kitomis institucijomis ir toliau akylai stebės situaciją, siekdami užtrikrinti, kad aplinka, kurioje vyks festivalis, būtų maksimaliai saugi.

Lietuvių registracija baigėsi

2020 01 20

Ačiū visiems už aktyvumą! Lietuvių registraciją baigėme – tiek chorų, tiek vadovų, norinčių dalyvauti Study Tour. Vaikai iš Vilniaus, Klaipėdos, Kauno, Šiaulių, Ukmergės, Gargždų, Salantų ir Rietavo šią vasarą turės nepamirštamą galimybę padirbėti su aukščiausio lygio dirigentais iš viso pasaulio! Jei užsiregistruoti nespėjote, bet norite patirti Europa Cantat Junior dvasią – vaikai Jūsų labai lauks festivalio koncertuose. Apie juos daugiau informacijos rasite šiame tinklapyje sušilus orui ir artėjant festivaliui.

Prasidėjo registracija

2019 09 30

Prasidėjo registracija į festivalį! Lietuvoje dirbantiems chorams ji bus atvira iki 2020 m. sausio 19 d. Kadangi festivalio darbinė kalba bus anglų, ir festivalio organizatorių komandoje yra lietuviškai nekalbančių žmonių, registracijos anketa taip pat pateikiama anglų kalba. Norėdami užsiregistruoti, spauskite čia!

Paskelbtos dirbtuvių temos

2019 09 01

Puikios naujienos – paskelbti visi dirigentai, festivalyje vesiantys dirbtuves, ir jų dirbtuvių temos! Į festivalį atvyks aukščiausio lygio profesionalai, pasiruošę su vaikais repetuoti įdomią muziką ir pasidalinti savo patirtimi. Festivalyje dirbtuves ves: Basilio Astulez, Elise Bradley, Elisenda Carrasco, Petra Grassi, Maud Hamon-Loisance, Christian Ronsfeld, Hirvo Surva ir Valerija Skapienė. Daugiau paskaityti apie dirigentus ir jų planuojamas dirbtuves galite sklityje „Dirbtuvės”!

Europa Cantat Junior atvyksta į Vilnių

2019 07 16
Europa Cantat Junior – festivalis, skirtas vaikų chorams, kas trejus metus vykstantis vis kitame Europos mieste. Jį organizuoja Europos chorų asociacija „Europa Cantat“ kartu su konkursą laimėjusiu Europos miestu. Konkursą rengti 2020 m. laimėjo Vilnius, ir tai reiškia, kad kitų metų vasarą mūsų sostinėje susirinks aukščiausio lygio vaikų chorinės muzikos žvaigždės ir, žinoma, chorai – ne tik iš Europos, bet ir iš viso pasaulio!